vineri, 9 octombrie 2009











CURRICULUM VITAE

Nume: MIRESCU
Initiala tatalui: G.
Prenume: TUDOR
Data nasterii: 30 Octombrie 1981
Locul nasterii: Galati
Nationalitate: Roman
Statut civil: Necasatorit
Telefon: 0721. 777. 431
Domiciliu: Constanta
E-mail: designertm@yahoo.com
Pagina de Blog : http://romanianartisttudormirescu.blogspot.com/


Studii:

2000-2004 Academia Nationala de Arte, Facultatea de Arte Decorative si Design, sectia Design, specializarea Design de Produs si Interior Bucuresti, clasa domnului profesor universitar Vladimir Setran, absolvita prin sustinerea examenului de licenta si proiectului, la care am obtinut media 10 - indrumator profesor universitar Cezar Suteu.
1996-2000 Liceul de Arte Plastice, sectia Design Constanta, liceu absolvit prin atestat profesional, certificand dobandirea de cunostinte de arte plastice si design. Atestat obtinut cu media 10.

Expozitii:

Personale:
-2009- Expozitie de crochiuri, desene si pictura mica – « De la sacru la profan ». Expozitia a insumat peste 65 de lucrari, prezentand crochiuri de maicute surprinse in viata monahala, crochiuri laice precum si pictura mica in acrilic, ale manastirilor din nordul Moldovei si Bucovina. Expozitia a fost vernisata de dna dr. Doina Pauleanu pe 14 martie 2009, in sala Alexandru Ciucurencu a Muzeului de Arta Constanta si a ramas pe simeze peste 35 de zile, bucurandu-se de o presa buna si de aprecierile colegilor de breasla.
-2008- Expozitie personala de pictura cu tema « Constanta ieri si azi » gazduita de Muzeul de Arta Constanta in perioada 5 aprilie – 7 mai.
-2007- Expozitie personala de pictura cu tema « Sub soarele Andaluziei si al Tangerului » gazduita de Muzeul de Arta Constanta.
-2002- Expozitie personala de pictura si instalatie, organizata la Academia de Arta - Sectia Design - Bucuresti. Tema expozitiei fiind « Campanie impotriva fumatului », expozitie ce mi-am autopromovat-o prin: afis, pliant, catalog si invitatie. Layout-ul a fost conceptie proprie.
-1999- Expozitie personala de pictura cuprinzand peisaje si naturi statice in tehnicile: acuarela, carbune, tus, pastel, organizata la Sala Club Castel - Mamaia.
-1998- Expozitie personala de pictura, organizata la Sala Club Castel - Mamaia, intitulata « Itinerarii de vacanta - Franta, Italia ».
-1997- Expozitie personala de pictura, ce a cuprins: naturi statice si peisaje executate in tehnicile acuarelei si pastelului - organizata la Liceul de Arta - Constanta.


De grup:
-2009- Expozitia nationala « Atitudini contemporane », organizata de Dan Truica si itinerata in peste 10 orase importante din Romania. Pe blogul Truicart.ning.com se pot vedea imagini de la vernisajele din Deva, Hunedoara, Constanta, Slobozia, Brasov, urmand ca lucrarile sa fie prezentate si la Bucuresti.
-2009- Expozitie a membrilor UAP sub patronajul Rotary Constanta, pentru sustinerea materiala a unui student foarte dotat la cursurile Universitatii de Arta.
-2008- Atelier 35 organizat la Muzeul de Arta din Constanta.
-2007- Atelier 35, « 2050 de ani de la nasterea lui Ovidius », organizate la Muzeul de Arta Constanta.
-2006- Salonul de vara si iarna, organizat de filiala Uniunii Artistilor Plastici Constanta.
-2002- Atelier 35, organizat la Muzeul de Arta Constanta.
-1998- Expozitia grupelor de Design – Liceul de Arta Constanta.
-1998- Expozitie colectiva de pictura, organizata in foyer-ul Liceului de Arta Constanta.
-1997- Muzeul de Arta Constanta, expozitie organizata de Clubul Rotary - premiul I cu ocazia Sf. Nicolae – « Bucuria copiilor ».


Tabere de Creatie:
-2001- Tabara de creatie « Vadastra », ce a insumat: arheologie si design. A fost organizata de domnul Dragos Gheorghiu, profesor universitar de antropologie culturala. Tabara s-a bucurat de participare internationala (studenti din Marea Britanie si Finlanda impreuna cu profesorii lor). Activitatile taberii au fost modelare de vase asemanatoare civilizatiei Neolitice Vadastra, reconstituirea design-ului uneltelor folosite pentru crearea modelului vaselor prin incizie si simularea efectului accelerat al arderii si deteriorarii suferite in timp asupra vestigiilor din situl arheologic Vadastra.
-1998- Am participat la tabara de creatie Cobadin, organizata de doamna profesoara Daniela Turcanu si am realizat mai multe peisaje.

Premii:
-1999- Am participat la expozitia « Eclipsa in viziunea copiilor » cu un numar de trei lucrari, obtinand - premiul I. Locul de organizare fiind Planetarium-ul din Constanta.
-1998- La concursul organizat de Shell Gas pentru promovarea Buteliei galbene printr-un calendar de perete pentru anul urmator. Am participat cu mai multe lucrari, una fiind selectionata, premiata si publicata in calendarul Shell Gas Romania.
-1997- Expozitie organizata de Clubul Rotary, la Muzeul de Arta, cu ocazia Sf. Nicolae.

Am lucrari de grafica, pictura si design in colectii particulare din Marea Britanie, Franta, Olanda, Filipine, Bulgaria si Romania.

Membru U.A.P. Constanta
2006 - membru al Filialei Uniunii Artistilor Plastici - Constanta, sectia Pictura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu